Graviditetskomplikationer forhøjer risikoen for blodprop Ændringer i blodets evne til at størkne – og dermed også risikoen for blodpropper – er hyppigere blandt kvinder med graviditetskomplikationer end i befolkningen som helhed.

En undersøgelse fra Århus Universitetshospital, Skejby, viser, at ændringerne kan være arvelige eller erhvervede. De arvelige ændringer ses især hos kvinder, hvis foster døde, samt hos kvinder, der fik veneblodpropper under graviditeten og i ugerne efter fødslen. Skejby-forskerne har systematisk gennemgået undersøgelsesresultaterne fra de 414 kvinder, der over en tiårs periode blev undersøgt på Center for Hæmofili og Trombose, Skejby, på grund af graviditetskomplikationer. Komplikationerne var bl.a. blodprop under en graviditet, svangerskabsforgiftning, fosterdød eller gentagne spontane aborter. Undersøgelsen viser, at...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind