GLP-1-midler reducerer muligvis risikoen for alvorlig COVID-19
Foto: Jesper Balleby

GLP-1-midler reducerer muligvis risikoen for alvorlig COVID-19 Amerikansk forskning tyder på, at personer, der er i behandling for type 2-diabetes med en GLP-1-receptoragonist, har lavere risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med COVID-19. 

Når personer tager en GLP-1-receptoragonist som eksempelvis Novo Nordisks liraglutid eller semaglutid inden for seks måneder af en diagnose med COVID-19, er deres risiko for at blive indlagt, have respiratoriske komplikationer eller dø med COVID-19 markant og signifikant reduceret. Det er en spændende og muligvis banebrydende observation, men der er også en masse forbehold i forhold til studiet Allan Flyvbjerg, klinisk professor og direktør, Steno Diabetes Center Copenhagen Det viser ny forskning fra Penn State University. Forskningen er publiceret i...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind