Glostrup udnævner professor i hovedpine

Glostrup udnævner professor i hovedpine Rigmor Jensen er udnævnt til professor i hovedpinesygdomme og neurologisk smerte.

Overlæge dr. med. Rigmor Højland Jensen, der er leder af Dansk Hovedpine Center på Glostrup Hospital, er udnævnt til professor i hovedpinesygdomme og neurologisk smerte.

52-årige Rigmor Højland Jensen har været med til at etablere landets første center for hovedpinesygdomme, arbejdet aktivt for at kaste forskningsmæssigt lys over folkesygdommen hovedpine og samtidig udvikle og forbedre behandlingsmulighederne for patienter med hovedpine. Nu kan hun også kalde sig professor, efter hun har fået et nyoprettet professorat i hovedpinesygdomme og smerte ved Neurologisk afdeling på Glostrup Hospital og Københavns Universitet.

Rigmor Højland Jensen, der er speciallæge i neurologi, var sammen med professor Jes Olesen med til at etablere Dansk Hovedpine Center i 2001. Siden 1. januar 2006 har hun været leder af centeret, der nu har 24 ansatte og 8.000 årlige patientbesøg.

Forskningsmæssigt er Rigmor Højland Jensen meget aktiv. Hendes doktorafhandling om spændingshovedpine var verdens første videnskabelige afhandling om denne vidt udbredte form for hovedpine. De seneste år har hun især arbejdet med samfundsmæssige konsekvenser ved hovedpine og medicinfremkaldt hovedpine.

Rigmor Højland Jensen er også fagligt aktiv i en lang række sammenhænge: Som formand for Dansk Hovedpine Selskab, næstformand i Det Medicinske Selskab i København, koordinator af Københavns Universitets 10. semesterundervisning for medicinstuderende og som medlem af Københavns Universitets forskningsstrategiske udvalg samt talrige bestyrelser i ind- og udland.

Skriv kommentar