Jette Vibe-Petersen glæder sig over resultaterne i den nye undersøgelse fra Københavns Kommune. Hun håber, at den kan bane vejen for, at flere kvinder med brystkræft kan komme i kommunale rehabiliteringsforløb.

Kommunal rehabilitering gavner brystkræftramte kvinder Brystkræftopererede kvinder har positiv effekt af kommunal rehabilitering, viser nyt studie i Københavns Kommune, som ønsker, at forløbene bredes ud til resten af landet. Men der mangler solid evidens på området, siger cheflæge i Kræftens Bekæmpelse.

Fysisk træning, forløb med diætist og personlig støtte. Sådanne kommunale rehabiliteringsforløb gavner kvinder, der er opereret for brystkræft, viser et nyt studie fra Københavns Kommune, hvor kvinderne netop har mulighed for disse forløb. Men det er ikke alle steder, borgerne får de muligheder. Derfor ønsker fagfolkene bag undersøgelsen at brede modellen ud til resten af landet.  »Mange kommuner oplever, at hospitalerne er skeptiske for, om kvaliteten i kommunerne er høj nok. Nogle steder er lægerne bekymrede for at sende patienterne...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement