»Muligheden for at anvende digitale signaturer gav os det gennembrud, vi ventede på. Protokollen til studiet kunne skrives færdig og skal behandles på et møde i den regionale videnskabsetiske komité på mandag,« siger Jesper Mølgaard, der ser store muligheder i brug af iPads til indsamling af signaturer.

Gennembrud for digitale underskrifter ved kliniske forskningsprojekter  Behovet for teknologier, som kan bruges til skriftlig dokumentation fra isolationspatienter med COVID-19, har været murbrækker for stort multicenterstudie, hvor nye trådløse teknologier skal afprøves. 

Brug af intelligente algoritmer til trådløs overvågning af vitale værdier hos kirurgiske, medicinske og COVID-19 patienter, skal nu afprøves i et stort multicenterstudie, med deltagelse af afdelinger på Bispebjerg-Frederiksberg Hospital, Rigshospitalet, Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Aalborg Universitetshospital. Det drejer sig om det såkaldte WARD-projekt (Wireless Assessment of Respiratory and circulatory Distress), som udgår fra Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital og Danmarks Tekniske Universitet. Forventningen er, at trådløs overvågning af indlagte patienter med særlig risiko vil mindske antallet af komplikationer og dødsfald....

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement