Foto: Lars Andersen

Fremtidens sundhedsvæsen kræver nyt syn på ledelse: »Man går ikke over til ‘the dark side’« Hvis fremtidens sundhedsvæsen skal leve op til samme standarder for patientbehandling som i dag, skal ledelse ses, som noget man dygtiggør sig i, præcis som var det et lægefagligt speciale, siger forskningschef i VIVE. En ny overenskomst for overlægerne udstikker retningen, men succesen er ikke givet, mener kritikere.

Med en ændret demografi, der betyder flere ældre, multisyge patienter, har sundhedsvæsenet brug for en stærk faglig ledelse, hvis fremtidens patienter skal sikres den bedste behandling.  Der er brug for, at ledelse bliver noget, man arbejder med allerede som medicinstuderende og tilegner sig mere generiske kompetencer som at kommunikere, samarbejde Mickael Bech, forsknings- og analysechef, VIVE Så langt er de fleste enige. Men imens sygeplejerskerne i årevis har sat deres ledelsesuddannelse i system og formået at gøre det attraktivt, halter...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind