Fratrådt sygehusdirektør får to års løn

Fratrådt sygehusdirektør får to års løn Selv om Suzanne Aaholm i sidste uge fratrådte sin stilling som direktør for Nordsjællands Hospital efter en stærk kritisk advokatredegørelse, får hun to års løn og pension med sig.

Lokalavisen Frederikssund har fået aktindsigt i dén fratrædelsesaftale, der er indgået mellem regionen og DJØF, og ifølge den skal Suzanne Aaholm modtage løn og pension frem til udgangen af oktober 2014 — hvorefter hun skal modtage en fratrædelsesgodtgørelse svarende til fem måneders løn og pension.

Dertil skal dén ferie, der bliver optjent i 2013 udbetales.

Suzanne Aaholm fratrådte sin stilling i sidste uge i kølvandet på en stærkt kritisk advokatundersøgelse, foretaget af advokatfirmaet Plesner. I undersøgelsen fik Suzanne Aaholm kritik af ansættelsesforløbet for projektdirektør Henrik Schødts på Nordsjællands Hospital.

Rapporten konkluderede, at hun var inhabil og burde have underrettet Region Hovedstaden om, at hun havde ansat den tidligere kollega Henrik Schødts til at lede byggeriet af det nye supersygehus i Hillerød til 3,8 mia. kr., og at hun ville føre ham som vidne i en voldgiftssag.

Voldgiftssagen handlede om, at Aaholm krævede 10 mio. kr. i erstatning for at være blevet uberettiget fyret som kommunaldirektør på Frederiksberg. En sag, som Aaholm i øvrigt tabte.

Advokaterne rejste i deres rapport ikke kritik af Henrik Schødts. Advokaterne mener heller ikke, at Schødts har ændret nogen forklaring i voldgiftssagen på grund af ansættelsen, som Politiken ellers antydede.

»Vi har ikke i undersøgelsen fundet tegn på, at Suzanne Aaholm skulle have forsøgt at påvirke eller faktisk har påvirket Henrik Schødts til at ændre sin forklaring under voldsgiftsagen i forbindelse med eller efter hans ansættelse som projektdirektør,« hed det i rapporten.

Skriv kommentar