Foto: Lasse Orbe

Fra poptøs på vestegnen til læge, der bestyrer facebookgruppe med +60.000 medlemmer KULTURKANYLEN Elif Bayram Orbe har ikke haft meget tid til at deltage i kulturtilbud de seneste par år. Tilbage i starten af 2020 sad hun med sin nyfødte søn på armen og fulgte coronavirus indtog i Danmark. Hun var fortvivlet over, at hun ikke kunne hjælpe sine kolleger i denne situation. Elif Bayram Orbe fik den idé at lave en facebookgruppe, hvor danskerne kunne spørge læger om coronavirus for at aflaste kollegerne. Den type arbejde kunne hun lave hjemme, og den 15. marts var gruppen en realitet. Gruppen har i dag over 60.000 medlemmer, og mere end 200 læger har de seneste par år svaret på gruppemedlemmernes spørgsmål i deres fritid. Den 15. marts i år lukkede gruppen, så nu får Elif Bayram Orbe mere tid til at spille på sit klaver og synge sammen med sin mand i hjemmestudiet.

Hvad har du nået at opleve det seneste år? Der har jo været lock down og den slags, men jeg har da fået set lidt. Jeg kan lide ret meget forskelligt. Jeg er nok en poptøs, når det kommer til stykket, men jeg kan også lide klassisk musik og spiller selv klaver. Sidst jeg var til koncert, var min mand og jeg inde og se Suspekt i Store Vega. Det var fedt! Og i sommers var jeg med min svigerfar...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement