Foto: Privat

Forum for mænds sundhed: Mænds sundhed skal højere op på dagsordenen Mænd kommer ofte alt for sent til lægen, og overdødeligheden indenfor en række sygdomme peger på stor kønslig ulighed i sundhed, mener Forum for Mænds Sundhed. Selvom sidste uges sundhedsreform ikke nævner mænds sundhed med et ord, så er der alligevel positive takter, mener formand Svend Aage Madsen.

Mænds sundhed bør spille en mere fremtrædende rolle i kampen mod ulighed i sundhed. Det mener Forum for mænds sundhed. Forud for den første del af sundhedsreformen, der blev præsenteret af et enigt folketing sidste fredag, havde forummet derfor rakt ud til samtlige sundhedsordførere med de skræmmende tal, der ligger til grund for deres ønske: De 25 pct. økonomisk dårligst stillede mænd lever 10 år kortere end de 25 pct. bedst stillede. Mænd har en overdødelighed på 25‐75 pct. af...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind