»Det kræver en strategisk og målrettet tilgang, så bæredygtighed, kvalitet og praktik kan gå hånd i hånd, og med bæredygtighedsaftalerne skrues der nu op for tempoet og ambitionerne,« siger udvalgsformand Henrik Gottlieb Hansen (S).

Forpligtende bæredygtighedaftaler skal accelerere den grønne omstilling i Region Midtjylland Region Midtjylland indgår, som den første region, forpligtende bæredygtighedsaftaler, der skal være med til at sætte skub i den grønne omstilling, så målene i regionens strategi for bæredygtighed opfyldes i 2030.

Som den første region indgår Region Midtjylland 11 forpligtende bæredygtighedsaftaler med bl.a. alle hospitaler, regionsapoteket og fællesfunktioner. Aftalerne skal øge tempoet af den bæredygtige omstilling. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Bæredygtighedsaftalerne indeholder krav for cirkulær økonomi, el, vand og varme, logistik, transport, mobilitet og social ansvarlighed. Aftalerne spiller en vigtig rolle med at omsætte målene i Region Midtjyllands strategi for bæredygtighed, der sigter mod at gøre regionen cirkulær i 2030 og CO2-neutral i 2050.  Regionens Udvalg for Bæredygtighed,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement