Foto: Niels-Bjørn Albinus

Flere patienter med leddegigt har lav sygdomsaktivitet Flerårig strategi med aggressiv behandling med konventionelle lægemidler eller biologiske lægemidler betyder, at flere end 7 ud af 10 patienter med leddegigt har velbehandlet sygdom. Men seneste årsrapport for kvaliteten af gigtbehandling viser også, at de reumatologiske afdelinger generelt er presset på kapaciteten.

Antallet af leddegigtpatienter med lav sygdomsaktivitet i den kliniske kvalitetsdatabase DANBIO er mere end tredoblet inden for de seneste ti år. I 2008 havde ca. 4.000 leddegigtpatienter lav sygdomsaktivitet. I 2018 var antallet af leddegigtpatienter i denne gruppe vokset il ca. 15.000. Det fremgår af den nationale årsrapport for 2018 fra DANBIO, den landsdækkende kliniske kvalitetsdatabase for behandling af reumatologiske patienter. »Mere end 7 ud af 10 patienter med leddegigt har velbehandlet sygdom gennem behandling med enten konventionelle præparater eller...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind