Gigtafdelinger har svært ved at leve op til kvalitetetskrav Få afdelinger kan leve op til krav om tæt opfølgning af patienter, der har fået konstaterer ledde- og rygsøjlegigt. Manglende går det svært at sikre registrering af kvalitetsdata i hverdagen, fremgår det af den seneste årsrapport fra DANBIO-databasen.

Mulighederne for at leve op til kvalitetsindikatorerne for behandling af reumatologiske patienter med leddegigt og rygsøjlegigt varierer betydeligt mellem regionerne og afdelingerne. Det fremgår af den nationale årsrapport fra DANBIO, som er den landsdækkende kliniske kvalitetsdatabase for reumatologiske patienter i biologisk behandling. Databasens styregruppe skriver desuden, at »mange afdelinger har resultater, der næsten opfylder standarderne, og ganske få afdelinger opfylder de fleste. Imidlertid er der også enkelte afdelinger, hvor der må gøres en særlig og prioriteret indsats, såfremt indikatorresultaterne skal...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind