5.153 – så mange borgere startede i fjerde kvartal sidste år i et kræftpakkeforløb inden for organspecifikke kræfttyper. Det er 12 pct. flere end i kvartalet inden. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. I 83 pct. af tilfældene startede borgerne på kræftpakkerne inden for de anbefalede forløbstider, hvilket sammen med en stigning i antallet af forløb betyder, at det er langt det højeste antal forløb, der er gennemført inden for de anbefalede forløbstider siden starten af 2013. I andet kvartal...

»Kræft er på mange måder den røde tråd i min karriere« Som formand i Kræftens Bekæmpelse kommer Helen Bernt Andersen ikke anstigende med nye mærkesager. Årene som sygeplejerske har dog lært hende vigtigheden af hele kræftforløbet. Derfor skal fokus på rehabilitering, sektorovergange og den palliative indsats øges.
Skriv en kommentar
Rapport fra Kræftens Bekæmpelse: MDT-konferencer skal strømlines Der er behov for en national standard for multidisciplinære team konferencer for patienter med lungekræft, viser undersøgelse. Standarden skal bl.a. sikre, at patienterne bedre bliver hørt.
1 kommentar
Første nationale guidelines for håndtering af senfølger efter tarmkræftsygdom Nye retningslinjer er en milepæl for håndteringen af senfølger efter tarmkræftsygdom, mener professor Peter Christensen, der leder det nationale forskningscenter for senfølger til kræft i bækkenorganerne.
Skriv en kommentar
Koncernledelsen i Midtjylland: Aldersgrænse for tilbud om MR-skanning er sagligt velbegrundet Region Midtjyllands begrænsede kapacitet til at lave MR-skanninger af patienter med mistænkt prostatacancer anvendes bedst ved at tilbyde skanninger til patienter under 65 år, fremgår det af koncernledelsens redegørelse til regionsrådets sundhedsudvalg. Formand for hospitalsudvalg er fortsat modstander af et alderskriterie og vil gå videre med sagen, hvis der er flertal i udvalget.
Skriv en kommentar
Måling af kræft-DNA i blodet: Fremtidens supplement til cancerscreening? Måling af cirkulerende tumor-DNA kan inden for en årrække blive et supplement til de nationale screeningsprogrammer for cancersygdomme. Metoden har potentiale til at kunne reducere cancerdødeligheden betydeligt, ifølge professor.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Flotte danske bidrag på EHA 2021 Årets store kongres for European Hematology Association er nået sin ende, og danske forskere har bidraget til kongressen med både fase 3-studier og registerstudier i verdensklasse.
Skriv en kommentar
Formand for DSKO: Forskning fra OUH har gjort mange kræftpatienter unødigt bekymrede Foreløbig forskning fra OUH såede tidligere på måneden tvivl om COVID-19-vacciners effekt hos kræftpatienter. Det har fået bekymrede borgere til at henvende sig på de onkologiske afdelinger, og det afføder nu kritik. »Vigtigt, at vi som læger ikke skaber en unødig frygt i befolkningen,« lyder det fra Dansk Selskab for Klinisk Onkologi.
Skriv en kommentar
Nye analyser fra Lif: Ulighed i kræftbehandling koster 3.500 liv årligt Lægemiddelindustriforeningen står bag to nye analyser, som kortlægger henholdsvis ulighed i opsporing og diagnostik af kræft og ulighed i behandling af kræft. Tilsammen konkluderer analyserne, at hvis alle kræftpatienter havde samme muligheder som de bedst stillede, kunne man redde eller forlænge livet for 3.550 patienter om året.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
Mikroskop målte 30 procent forkert i knap et år: Patienter med modermærkekræft måtte udredes igen Otte patienter på Regionshospitalet Randers måtte gennem en ny udredning, efter at hospitalet ved et tilfælde opdagede en fejl på et mikroskop, der målte modermærker med kræft 30 procent forkert. Lægelig direktør er chokeret over fejlen, der blev opdaget i oktober.
Skriv en kommentar