Fiskespisere er sjældne gæster på hospitalet Fynboere, der spiiser fisk en til to gange om ugen, er mere tilfredse med deres helbred, end ikke-fiskespisere, viser undersøgelse fra Syddansk Universitet. De har generelt en sundere livsstil og bliver ikke så tit indlagt på sygehusene. Derimod kommer de oftere i den praktiserende lægers konsultation, og de siger ikke nej til en snaps til silden.

»Vi ser en tydelig tendens til, at fiskespisere føler sig lidt mere sunde og raske end dem, som aldrig eller sjældent spiser fisk,« siger ph.d.-studerende Gisela Hostenkamp fra Syddansk Universitet, som har stået i spidsen for undersøgelsen, til Videnskab.dk. Forskere fra Syddansk Universitet har gennem interview spurgt ind til 3.422 fynboers selvvurderede helbred, hvor 1.798 af dem spiste fisk mindst en gang om ugen. Resultaterne, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Public Health Nutrition, viser samtidig, at fiskespisere havde...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind