Fibrosedannende celler kan rumme nøglen til at hindre komplikationer ved type 2-diabetes  Danske forskere har fundet celler i skeletmuskler, som også i blandt andet leveren og nyrerne er ansvarlige for dannelsen af fedt og arvæv. Cellerne kan blive et nyt mål mod en lang række sygdomme, siger en af forskerne bag nyt studie.

Den årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD) er i fuld gang, og forskningsresultaterne vælter frem. Et af de danske bidrag står adjunkt Jean Farup fra Steno Diabetes Center Aarhus bag. Sammen med sine kollegaer har Jean Farup identificeret nogle celler, der muligvis kan være mål for behandlinger mod alt fra hjertesvigt til diabetes i fremtiden. Cellerne, som sidder i skeletmuskulaturen, er ansvarlige for dannelsen af fedt og bindevæv, og så findes de i en lang...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind