»Der har i mange år været den holdning, at melatonin er uskadeligt at indtage, men den forestilling stiller vi spørgsmålstegn ved med blandt andet dette studie. Flere studier tegner et billede af, at melatonin ikke er helt uden uønskede effekter,« fortæller ph.d.-studerende og læge ved Steno Diabetes Center Aarhus og Medicinsk/Steno Aarhus Forskningslaboratorium, Aarhus Universitetshospital, Esben Lauritzen.

Melatonin kan forstyrre kroppens sukkeromsætning Sovemedicin i form af melatonin reducerer produktionen af essentielt tarmhormon, som er med til at regulere sukkeromsætning, viser dansk forskning præsenteret på EASD.

Melatonin, som mange danskere indtager for at kunne falde i søvn, er måske ikke så harmløst som hidtil antaget.  I hvert fald viser ny forskning, der er blevet offentliggjort på den årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD), at indtag af melatonin har potentialet til at sænke niveauerne af nogle af de tarmhormoner, som er involveret i kroppens insulinproduktion og derved sukkeromsætning. Ifølge en af forskerne bag det nye studie, skal man måske være mere varsom...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement