»Normalt ser vi, at flere unge udebliver fra deres konsultationer, hvilket ofte leder til forværring af deres diabetesregulering. Men med denne nye overgangsmodel føler de unge en kontinuitet i deres behandling og en tryghed ved, at alt er, som det plejer at være, når de dukker op her på centeret, selv efter de er fyldt 18 år,« forklarer ledende overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus, Liselotte Fisker.

Ny dansk overgangsmodel skal give unge med diabetes bedre behandling Mange unge med diabetes kæmper med at gå fra at være barn med diabetes til at blive voksen med diabetes. Steno Diabetes Center Aarhus har som de første i Danmark udviklet en ny transitionsmodel, som gør overgangen mere glidende og bedre fastholder unge i en god behandling.

Det kan være en brat opvågning som ung med diabetes at gå fra at blive taget hånd om på børneafdelingen til pludselig at skulle skifte læge, omgivelser og støtte og træde ind gennem dørene til en ny behandler et nyt sted. Forældrene bakker måske også lidt ud, og det betyder, at mange unge med diabetes udebliver fra deres konsultationer, når de først er fyldt 18 år. Det kan ultimativt lede til dårligere behandling. For at imødekomme problemet, som også er...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement