En overlæges fejlvurdering af celleprøver kan i flere tilfælde have ledt til forsinket behandling af kræft i skjoldbruskkirtlen på Regionshospital Viborg. For selvom flere patienter på baggrund af celleprøver ikke fik konstateret celleforandringer, så har en stikprøve blandt 100 prøver fra 87 patienter efterfølgende vist, at konklusionen i flere tilfælde var forkert, og der hos fem patienter var celleforandringer, der kan være tegn på kræft. Ifølge lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen kan en særligt udfordrende farvemetode i analysen samt den ansvarlige...
21 kvinder har fået konstateret brystkræft ved ekstra sikkerhedstjek I august lød meldingen fra Regionshospitalet Viborg, at fem kvinder havde fået diagnostiseret brystkræft efter genundersøgelse, da der var mistanke om fejl ved første undersøgelse. Nu er tallet oppe på 21 kvinder.
Skriv en kommentar
Fem kvinder diagnosticeret med brystkræft efter mistanke om fejl Regionshospitalet Viborg havde mistanke om fejl ved brystkræftundersøgelser. Nu har foreløbig fem kvinder fået konstateret brystkræft efter genundersøgelse.
1 kommentarBlodprøve kan afsløre kræft Ny forskning fra Hvidovre Hospital viser lovende potentiale for kræftscreening ved hjælp af blodprøver.
1 kommentar
Viborg overlader kræftdiagnostik til Aarhus efter fejl Regionshospital Viborg vil overlade analyse af celleprøver fra skjoldbruskkirtlen til Aarhus Universitetshospital. Det sker efter mistanke om flere fejlvurderinger af celleprøver.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vigtigt med et tværfagligt syn på vores brystkræftpatienter Det er vigtigt at huske det hele menneske, når det handler om patienter med brystkræft. Det mener overlæge og brystkræftkirurg Inge Scheel Andersen. Hendes egen forskning peger på, at kvinder behandlet for brystkræft har mange forskelligartede følgevirkninger at slås med.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar