Fagforeninger tvivler på lockoutvarslers gyldighed Fagforeninger betvivler arbejdsgivernes varsler om lockout. Arbejdsmarkedsforsker ser beskyldningen som et bevis på et elendigt forhandlingsklima.

Fagforeningerne for de offentligt ansatte tvivler på, om flere af de varslinger af lockout, som de offentlige arbejdsgivere har udsendt, er gyldige. Det skriver DR.

»Vi har nogle, der nu sidder og kigger på, om lockoutvarslerne overholder reglerne,« siger Flemming Vinther, der er chefforhandler for de statsligt ansatte til DR.

»De forskellige organisationer kigger på, om de er udtaget efter reglerne. Det er klart, at der vil blive reageret, hvis ikke de er,« fortsætter han.

I FOA er man enig, hvor Dennis Kristensen, formand for FOA, mener, at lockoutvarslerne er en ommer.

»Det er meget svært for os at se, hvem der faktisk er omfattet af arbejdsgivernes varsel. Jeg kan som eksempel nævne, at regionerne har undtaget ‘psykiatrien’, uden at vi nærmere kan aflæse, hvilken afgrænsning af psykiatrien regionerne har foretaget. Det kan vi jo ikke rådgive medlemmerne ud fra,« siger Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Ingen tvivl om lockout

Danske Regioner har i en mail til DR skrevet, at de er helt uforstående over for kritikken

»Vi har ikke lockoutet psykiatrien, hvilket vi meget tydeligt har kommunikeret.«

»Derfor bør der ikke være noget at være i tvivl om. Men vi tager selvfølgelig gerne et møde med fagforeningerne – især hvis vi modtager en begæring om et fællesmøde, men det er ikke sket endnu,« oplyser Danske Regioner mailen.

Elendigt forhandlingsklima

Ifølge Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, er denne diskussion endnu et bevis på det elendige forhandlingsklima for de offentlige overenskomster.

»Det fortæller om et forhandlingsklima, der er brudt helt ned. Det er måske dårligere, end det nogensinde har været,« siger han til Berlingske Business.

Henning Jørgensen ser fagforeningernes kritik som et led i kampen om at fremstille arbejdsgiverne som dem, der udløser en storkonflikt, hvis den kommer. På den måde er det et forsøg på at vinde befolkningens gunst, ved at få modparten til at se uansvarlig ud.

Skriv kommentar