Fagfolk: Stram habilitetsreglerne i det nye Medicinråd Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister viser, at fire formænd i RADS’ fagudvalg sidder i advisory boards og rådgiver medicinalfirmaer. Det sker, selvom reglerne siger, at de ikke må. Flere fagfolk finder situationen dybt problematisk og mener, at habilitetsreglerne bør strammes gevaldigt i det nye Medicinråd.

Fire formænd for fagudvalg i Råd for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) er ikke uvildige garanter for udvalgenes faglige arbejde: De sidder — eller har, året inden de blev valgt ind som formænd, siddet — med i advisory boards hos industrien. Det viser en gennemgang af Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister, som Dagens Medicin har foretaget. At formændene for fagudvalgene under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) den ene dag rådgiver myndigheder om medicin og behandlinger for så den næste dag at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind