Intensiv afdeling
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

‘Undtagelsestilstand’ på intensivafdelinger skal besluttes af sundhedsdirektører og Sundhedsstyrelsen  Vejledning fra Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen fastslår, at hvis der opstår mangel på intensivpladser på sygehusene, så hviler ansvaret for generel ‘bortrationering’ af behandling af kritisk syge patienter ikke på den enkelte læge. Det er Christian Wamberg, formand for intensivlægerne, tilfreds med, men han mener, at vejledningen i praksis er ubrugelig, når der konkret skal prioriteres på afdelingerne.

‘Skærpet prioritering’, hvor læger er nødt til at fravælge patienter, der har behov for intensivbehandling, men endnu ikke har påbegyndt behandlingen, er et skrækscenarie, som det danske hospitalsvæsen vil strække sig meget langt for at undgå. Med den (vejledningen, red.) i hånden kan vi ikke få hverdagen til at hænge sammen. Det skal være mere konkret Christian Wamberg, formand, Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin Men skulle det ske, at hospitalsvæsenet inden for de kommende uger og måneder alligevel...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind