»Vi har gennemgået dokumentationen, og det er vores anbefaling, at vaccinen fra AstraZeneca først og fremmest skal være et tilbud til personer under 65 år uden øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19,« siger Bolette Søborg, chef for Sundhedsstyrelsens Enhed for Beredskab og smitsomme sygdomme.

Sundhedsstyrelsen godkender COVID-vaccine fra AstraZeneca I dag anbefalede Sundhedsstyrelsen en godkendelse af AstraZenecas vaccine mod COVID-19 til brug i Danmark. Men indikationen er anderledes end for de to andre COVID-19-vacciner. Formanden for Lægeforeningen er tilfreds med, at styrelsen nu vil gå i gang med at vaccinere sundhedspersonale i gruppe 4.

Opdateret kl. 20:35 med kommentarer fra Lægeforeningens formand, Camilla Noelle Rathcke. Torsdag meldte Sundhedsstyrelsen ud, at den nu anbefaler brugen af AstraZenecas vaccine mod COVID-19 i Danmark. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. Vaccinen er den tredje til at blive godkendt i Danmark, men i modsætning til vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna, der begge er baseret på mRNA-teknologi, er vaccinen fra AstraZeneca baseret på en virusvektor, hvilket medfører både fordele og ulemper. Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, vurderer, at vaccinen har...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement