Endnu en ledende overlæge stopper på Hospitalsenhed Midt
Jette Hoffmann-Petersen tiltræder sin nye stilling som overlæge på Børn og Unge på Regionshospitalet Randers 1. januar 2021.Foto: Privat

Endnu en ledende overlæge stopper på Hospitalsenhed Midt Uro på børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg blusser igen op, hvor ledende overlæge Jette Hoffmann-Petersen stopper efter et år. Det sker, efter medarbejdere har kritiseret afdelingsledelsen i et bekymringsbrev.

Ledende overlæge Jette Hoffmann-Petersen stopper på Børn og Unge afdeling på Regionshospitalet Viborg. Det gør hun efter at have haft stillingen i et år, og dermed bliver hun den femte ledende overlæge på afdelingen, der stopper i løbet af fire år. 

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse

»Det er med beklagelse, at vi skal sige farvel til Jette, som sammen med sin oversygeplejerskekollega har arbejdet for at skabe et godt miljø og struktur i Børn og Unge i dialog med personalet. De har spottet relevante problemstillinger i afdelingen, som der er blevet arbejdet med, og de har haft vores opbakning til dette arbejde,« siger lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt Claus Brøckner Nielsen i pressemeddelelsen. 

Det er kun få uger efter, at samme Claus Brøckner Nielsen var med til at præsentere Ulrich Fredberg, ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg – som også hører under Hospitalsenhed Midt – for en fratrædelsesordning. Læs mere her:

Jette Hoffmann-Petersen har uddannelsesorlov fra Regionshospitalet Viborg indtil 1. januar 2021, hvor hun tiltræder sin nye stilling som overlæge på Børn og Unge på Regionshospitalet Randers.

Brev er grund til fratrædelse

Børneafdelingen i Viborg har i længere tid været præget af uro med skiftende ledere, kritik af ledelsen og personaleflugt. 

Senest skrev 87 medarbejdere på afdelingen et bekymringsbrev til hospitalsledelsen 6. maj, hvor de kritiserede afdelingsledelsen. Hospitalsledelsen mødtes herefter med personalet for at indgå dialog. Det er dog uvist, hvad der er kommet ud af det. 

Brevet er ifølge pressemeddelelsen grunden til, at Jette Hoffmann-Petersen nu stopper.

»På baggrund af den seneste udvikling med brevet har Jette Hoffmann-Petersen ønsket at skifte job,« står der i pressemeddelelsen. 

Den vending møder kritik fra fire tidligere speciallæger på Børn og Unge på Regionshospitalet i Viborg. I et læserbrev i Viborg Folkeblad skriver de, at hospitalsledelsen er ansvarlig for den negative spiral, afdelingen har været igennem.

»Mellem linjerne læser vi, at Børn og Unge i Viborg er en vanskelig afdeling at lede, hvilket vi slet ikke kan genkende,« skriver de.

De tidligere ansatte mener, at hospitalsledelsens udmelding om, at Jette Hoffmann-Petersen skifter til et nyt job er ifølge læserbrevet »et forsvar for den nu aftrådte ledende overlæge og et forsvar for HL’s (hospitalsledelsens, red.) beslutning om alt for længe at fastholde hende i jobbet på trods af personalets mistrivsel og personaleflugten fra afdelingen«.

Hospitalsledelsen vil fremlægge en plan for fremtidig lægelig ledelse i Børn og Unge inden for de kommende uger.

Jette Hoffmann-Petersen ønsker ikke at kommentere sagen. 

Skriv kommentar