Regionerne, der har ansvaret for at sikre rammerne for, at landets læger har adgang til at bestille tilstrækkelig og kvalificeret tolkebistand, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Ellen Trane: Regioner skal få styr på deres tolke Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er overhovedet ikke tilfreds med kvaliteten af tolkning i sundhedsvæsenet. Regionerne skal sørge for, at der er tolkning af en acceptabel kvalitet, indskærper hun på baggrund af nye afsløringer.

51-årige Søren Rasmussen kan sige »goddag«, »godmorgen« og bestille to kolde øl på swahili. Det er det. Alligevel er han blevet ansat som swahili-tolk i tre forskellige tolkebureauer, der leverer tolkebistand til regionerne, kunne Information for nyligt fortælle. Den historie får nu sundhedsminister Ellen Trane Nørby til at kritisere regionerne for ikke at leve op til deres forpligtelser. »At læge og patient kan forstå hinanden er helt afgørende for behandlingen af den enkelte patient, og derfor er jeg selvfølgelig overhovedet ikke tilfreds med,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind