Elektroniske data kan bruges til at overvåge infektioner Registreringer af analyser, diagnoser og behandlinger i kliniske databaser kan danne basis for elektronisk overvågning af hospitalserhvervede infektioner.

Resultaterne af et nyt ph.d.-studie om infektioner efter kejsersnit viser, at elektronisk registrerede data om antibiotika, mikrobiologiske dyrkningsresultater samt procedure- og diagnose-koder var i stand til at finde 77 pct. af de postoperative sårinfektioner, som blev diagnosticeret under hospitalsindlæggelse eller ved ambulant besøg efter udskrivelse. Data om antibiotika og mikrobiologiske dyrkningsresultater kunne identificere 69 pct af de sårinfektioner, som blev diagnosticeret ved besøg hos patientens praktiserende læge. De tilsvarende tal for urinvejsinfektioner var henholdsvis 80 pct. og 76 pct. Registreringen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind