Til trods for stigende forekomst af kræft blandt befolkningerne i de europæiske lande, til trods for introduktionen af flere end 100 nye kræftlægemidler over de seneste 20 år og til trods for stigende udgifter til kræftmedicin, har de direkte sundhedsudgifter til kræftbehandling holdt sig på en konstant andel af de samlede sundhedsudgifter i ca. 20 år. Det fremgår af en større kortlægning af europæiske patienters adgang til kræftmedicin, som en forskergruppe fra det svenske institut for sundhedsøkonomi IHE (Institut för...

Nye lægemidler udgør lille del af udgifter til kræftmedicin Frygt for, at ny kræftmedicin skal sprænge økonomien i det danske sundhedsvæsen er ubegrundet, mener formanden for de danske onkologer.
1 kommentar
Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret.
Skriv en kommentarAlgoritme ville have reduceret prisen for Xtandi markant Regneksempel viser, at danske hospitaler kunne opnå en besparelse på 230.000 kr. pr. behandling af prostatakræft ved at bruge den algoritme, som hollandske forskere har foreslået.
Skriv en kommentar
Forskere: Matematisk algoritme kan give markant billigere kræftmidler Hollandske forskere foreslår, at medicinalfirmaer skal udregne priser på kræftmedicin efter en fastlagt algoritme. Dansk sundhedsøkonom mener, at det kan give markant lavere priser.
Skriv en kommentar
Kræftforeninger overvejer initiativ mod stigende medicinpriser Den europæiske sammenslutning af kræftforeninger ECL diskuterer lige nu et hollandsk forslag til en model for lægemiddelmarkedet samt en ny forretningsstruktur, der skal aftvinge lægemiddelindustrien magt og sætte en stopper for løbske priser på ny medicin.
Skriv en kommentarNy forskning skal kortlægge ernæringsstatus hos lungekræftpatienter Et nyt ph.d.-studie vil undersøge, hvordan ernæringsrelaterede problemer hos patienter med lungekræft påvirker deres behandlingsforløb. Studiet skal danne grundlag for en tværfaglig behandlingsplan, som skal forebygge vægttab og underernæring blandt patienterne.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
Kræftskandalen på AUH: Afdelingsledelse fritages for tjeneste I kølvandet på Kræftskandalen på AUH, er cheflæge Charlotte Buchard Nørager og chefsygeplejerske Knirke K. Hartmann fra Mave- og Tarmkirurgisk afdeling fritaget fra tjeneste ‘indtil videre’.
Skriv en kommentar
Helene Bilsted Probst og Pernille Blach Hansen stopper i Region Midtjylland i kølvandet på kræftskandalen Efter måneders uro i forbindelse med den store kræftskandale på Aarhus Universitetshospital har både Region Midtjyllands lægefaglige koncerndirektør, Helene Bilsted Probst, og regionsdirektør, Pernille Blach Hansen, opsagt deres stillinger.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Her er de flotte danske topresultater på årets ASCO Overlægerne Lars Henrik Jensen, Inna Chen og Mansoor Raza Mirza havde alle taget de seneste resultater fra deres forskning med til ASCO. Her er, hvad de viste frem.
Skriv en kommentar