Jes Søgaard
Jes Søgaard mener, at markedet for innovative kræftlægemidler er brudt sammen. »Priserne stiger eksorbitant højt og hurtigt, og de fortsætter deres himmelflugt‚« siger han.

Kræftforeninger overvejer initiativ mod stigende medicinpriser Den europæiske sammenslutning af kræftforeninger ECL diskuterer lige nu et hollandsk forslag til en model for lægemiddelmarkedet samt en ny forretningsstruktur, der skal aftvinge lægemiddelindustrien magt og sætte en stopper for løbske priser på ny medicin.

Et forslag til en helt ny struktur for lægemiddelmarkedet og dets forretningsstruktur for kræftmidler og det øvrige innovative lægemiddelmarked er blevet debatteret på et halvårsmøde for European Cancer League (ECL), som pt favner 30 europæiske kræftforeninger. Forslaget blev fremlagt af den hollandske kræftforening DCS, der med en ambition om at sætte en stopper for de hastigt stigende medicinpriser i Holland har udviklet det konkrete udspil i tæt samspil med andre aktører i Holland og Verdenssundhedsorganisationen WHO. Udspillet er dog pt...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement