Debat: Mest sundhed for pengene? Så skal vi give højere løn for de skæve vagter
Jeg udfordrer derfor lønforhandlingsparterne til at tænke kreativt i forhold til ulempevagter. Sørg for, at ethvert tillæg står rimeligt mål med den ulempe, der belønnes. Derved bruges lønmidlerne effektivt til at skabe større jobtilfredshed og livskvalitet for nogle helt centrale funktioner i vores sundhedsvæsen. Og bedre sundhed for alle, skriver praktiserende læge Michael Schriver.Foto: Privat

Debat: Mest sundhed for pengene? Så skal vi give højere løn for de skæve vagter Lønefterslæbet fra tjenestemandsreformen 1969 er et problem. Lønnen skal sættes op. Men hvis vi for alvor skal undgå medarbejderflugt og problemer med rekruttering af sygeplejersker, jordemødre, SOSU’er m.v., er generelle lønstigninger kun en del af svaret. Det er mindst lige så vigtigt at forhøje tillæggene for de såkaldte ulempevagter: nattevagter, ferier, jul, nytår m.m.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind