»Danskerne er dybt provinsielle når det gælder forebyggelse« Forkølede danske projekter i kommuner og universiteter batter ikke. Hvis livsstilssygdomme skal have kamp til stregen, kræver det samarbejde på kryds af landegrænser, mener dansk læge, der vil sætte skub i en global sundhedsbevægelse.

Sved på panden, rygeforbud og sund kost burde få samme internationale opmærksomhed som CO2-kvoter og alternativ energi. Læge Stig Pramming er idémanden bag Global Alliance for Chronic Diseases, den første organisation af sin slags, der har hjerte-kar-sygdomme, lungekræft og diabetes samlet på én global skydeskive. Stig Pramming vil sætte gang i en sundhedsbevægelse, som skal sende livsstilssygdomme på dagsorden med klimasagen som forbillede. Politikere, forskere, firmaer og almindelige folk skal samarbejde på tværs af nationale grænser. »Vi danskere er vilde...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind