Danskerne dropper medicin af frygt for bivirkninger Frygt for bivirkninger nævnt på indlægssedler, afskrækker hver tredje patient fra at tage deres medicin. Det viser en ny dansk undersøgelse, der konkluderer, at kun knap hver femte patient stoler nok på den information, de får hos deres læge og på apoteket.

79 procent læser altid eller ofte indlægssedlerne i deres medicin, og ud af dem lægger 77 procent især vægt på bivirkninger. Konsekvensen af denne adfærd er, at knap en tredjedel af patienterne skipper deres medicin helt. Det konkluderer en ny dansk undersøgelse, som bygger på spørgeskemasvar fra 111 patienter hos en praktiserende læge i en forstad til København. Undersøgelsen viser, at en tredjedel af patienterne har svært ved at læse eller forstå indholdet af indlægssedlerne. Det får forskerne bag undersøgelsen...

[reblex id='746785']

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind