Dansk medicinalproducent i milliardsamarbejde Danske NeuroSearch har indgået en forsknings- og udviklingsalliance med den amerikanske medicingigant Eli Lilly. Aftalen indbringer danskerne godt 175 millioner kroner og stiller yderligere 1,8 mia. kroner i udsigt.

Den danske medicinalvirksomhed NeuroSearch har indgået et samarbejde med amerikanske Eli Lilly, der kan give danskerne milliardindtægt. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Over de næste tre år skal de to virksomheder samarbejde om at undersøge en række ionkanal-targets’ potentiale inden for behandling af sygdomme i centralnervesystemet (CNS). På kort sigt indbringer forsknings- og udviklingsalliancen NeuroSearch 175 millioner kroner, men stiller yderligere 1,8 milliarder kroner i udsigt som gulerod, for hvert produkt, der måtte komme ud af samarbejdet. Flemming Pedersen,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind