Blodproppatienter sendes til nyt sygehus hver 2. dag Trombolysepatienter skifter hver dag i Region Hovedstaden mellem at blive kørt til Bispebjerg og Glostrup Hospital. Kan blodproppen ikke opløses, skal patienten transporteres videre til trombektomi på Rigshospitalet. Det øger risikoen for hjerneskader.

Hvilken dato er det lige, det er i dag? Får en borger i Region Hovedstaden en blodprop i hjernen, skal redderne tjekke kalenderen først — for den blodpropopløsende behandling, trombolyse, tilbydes på to forskellige hospitaler, Bispebjerg og Glostrup Hospital, på henholdsvis lige og ulige datoer. Organiseringen skaber unødvendig forvirring i en behandlingsproces, hvor hvert minut er vitalt. Indgriben inden for de første minutter og timer mindsker beskadigelsen af nervevævet i området omkring blodproppen og dermed graden af det efterfølgende handicap....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind