Biosimilære midler får større udbredelse i de kommende år Introduktionen af en række biosimilære versioner af biologiske lægemidler med stor omsætning vil formodentlig give regionerne et hårdt tiltrængt økonomisk pusterum i de kommende år — og økonomi til at introducere ny medicin på især kræftområdet.

Regionerne og regionernes lægemiddelorganisation Amgros fik en overraskelse af de mere behagelige, da regningen for brugen af sygehusmedicin i 2015 i januar blev gjort endeligt op. Den biosimilære version af Remicade (infliximab), Remsima fra Orion Pharma, havde på få måneder i 2015 taget 99 pct. af det danske marked for behandling med infliximab, sparet regionerne for medicinudgifter på ca. 170 mio. kr. og dermed halveret udgifterne på denne post, som året før, i 2014, kostede regionerne 335 mio. kr.  Det...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind