Biologiske lægemidler har de seneste 10 år revolutioneret behandlingen af bl.a. kræft, leddegigt, psoriasis, sklerose og sukkersyge. Men prisen stresser de offentlige sundhedsbudgetter, og derfor er der store forventninger om besparelser, når mange biologiske lægemidler i de kommende år går af patent og kan afløses af biosimilære lægemidler. Medicinalfirmaerne står i kø for at få fingre i konkurrenternes produkt og kopiere det for så at sælge det som biosimilær medicin. Og det danske samfund kan se frem til at spare...

Jagten på den perfekte cocktail ‘Sym004’ hedder et potentielt lægemiddel, som kan blive et effektivt præparat mod tarmkræft, der efter 16 års arbejde bevæger sig mod den afgørende tredje fase. Det hele begyndte i en kælder i Hellerup for 16 år siden.
Skriv en kommentar
Biosimilære midler får større udbredelse i de kommende år Introduktionen af en række biosimilære versioner af biologiske lægemidler med stor omsætning vil formodentlig give regionerne et hårdt tiltrængt økonomisk pusterum i de kommende år — og økonomi til at introducere ny medicin på især kræftområdet.
Skriv en kommentarFremtiden byder på mere tabletbehandling af type 2-diabetes Medicinalindustrien arbejder intenst på yderligere udbygning af markedet for tabletbaseret behandling af type 2-diabetes.
Skriv en kommentarFlere depressionsmidler ligger på vippen til godkendelse Flere nye depressionsmidler med lynhurtig virkningseffekt er på FDA’s fast-track program og derfor få skridt fra at blive godkendt.
Skriv en kommentarNæste generation af leddegigtmedicin lader vente på sig De såkaldte JAK-kinasehæmmere til leddegigtbehandling har indtil videre vist problemer med sikkerheden.
Skriv en kommentar
Immunterapi buldrer afsted Immunterapi til kræftbehandling har fået sit gennembrud, og næste lovende bølge bliver kombinationen af de allerede godkendte immunregulerende stoffer med f.eks. kræftvacciner eller strålebehandling, mener to danske læger.
Skriv en kommentar
Nye og dyrere lægemidler har også gjort deres indtog på hjerte-kar-området Midler til behandling af atrieflimren, hjertesvigt og højt kolesterol, som ventes at komme på markedet eller få større udbredelse i de kommende år, indebærer et skift fra billige til markant dyrere lægemidler.
Skriv en kommentar
Plejehjem stadig udfordret af medicinhåndtering: »Vi bliver ikke bedre af at blive tjekket i hoved og røv« Mange plejehjem har problemer med patientsikkerheden, viser en ny rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det største problem er håndtering og opbevaring af medicin, hvor næsten 60 pct. af plejehjemmene ikke lever op til standarden. Men STPS leder efter fejl og mangler forståelse for kommunernes hverdag, mener Torben Hollmann, centerchef for sundhed og ældre i Næstved Kommune.
1 kommentar
Ny handlingsplan for AMR: Fyldt med gode takter, men forskningen mangler Den nationale handlingsplan for antimikrobiel resistens indeholder masser af gode initiativer. Dog glimrer det manglende budget til forskning og udvikling af ny antibiotika ved sit fravær, lyder vurderingen fra Lars Østergaard, professor i infektionsmedicin.
Skriv en kommentar
Nyt Hospital Nordsjælland sprænger igen budgettet og udskyder samtidig åbningen Selvom det oprindeligt var planen, at det nye supersygehus Nyt Hospital Nordsjælland skulle åbne ved årsskiftet 2027, står det nu klart, at åbningen udskydes yderligere med et halvt år. Dertil forventes budgettet også at skride med op til 1 mia. kr.
Skriv en kommentar
Fem akutmodtagelser føler behov for sikkerhedsassistenter 5 ud af 17 cheflæger på landets akutmodtagelser kunne godt bruge hjælp fra sikkerhedsassistenter i forsøget på at forbedre sundhedspersonalets sikkerhed. »Det ville være rart at have specifikt personale til at gribe ind i de kritiske situationer,« siger Toke Kirchberg Nilsson, akutchef på Thisted Sygehus.
Skriv en kommentar