Det er alt andet end en tilfældighed, at Novo Nordisks hidtil største fase 3a-studie tager udgangspunkt i afprøvningen af en tablet til behandling af type 2-diabetes. Den globale interesse for at kunne bruge en enkel, tabletbaseret behandling er stor blandt patienter med type 2-diabetes. Tabletbehandling med den såkaldte DPP-4 hæmmer Januvia fra Merck og SGLT-2 hæmmeren Jardiance fra Eli Lilly/Boehringer Ingelheim er allerede en realitet. Novo-tablet inden for fire-fem årNu vil Novo Nordisk ind på det attraktive tabletmarked med en...

Jagten på den perfekte cocktail ‘Sym004’ hedder et potentielt lægemiddel, som kan blive et effektivt præparat mod tarmkræft, der efter 16 års arbejde bevæger sig mod den afgørende tredje fase. Det hele begyndte i en kælder i Hellerup for 16 år siden.
Skriv en kommentar
Biosimilære midler får større udbredelse i de kommende år Introduktionen af en række biosimilære versioner af biologiske lægemidler med stor omsætning vil formodentlig give regionerne et hårdt tiltrængt økonomisk pusterum i de kommende år — og økonomi til at introducere ny medicin på især kræftområdet.
Skriv en kommentarSandoz-chef: Biosimilær medicin vil kappe en fjerdedel af prisen Medicinalfirmaerne står i kø for at forvandle dyr biologisk medicin til billigere biosimilære produkter. Det vil spare samfundet for 20-30 pct., forudser Richard Francis, koncernchef for Sandoz.
Skriv en kommentarFlere depressionsmidler ligger på vippen til godkendelse Flere nye depressionsmidler med lynhurtig virkningseffekt er på FDA’s fast-track program og derfor få skridt fra at blive godkendt.
Skriv en kommentarNæste generation af leddegigtmedicin lader vente på sig De såkaldte JAK-kinasehæmmere til leddegigtbehandling har indtil videre vist problemer med sikkerheden.
Skriv en kommentar
Immunterapi buldrer afsted Immunterapi til kræftbehandling har fået sit gennembrud, og næste lovende bølge bliver kombinationen af de allerede godkendte immunregulerende stoffer med f.eks. kræftvacciner eller strålebehandling, mener to danske læger.
Skriv en kommentar
Nye og dyrere lægemidler har også gjort deres indtog på hjerte-kar-området Midler til behandling af atrieflimren, hjertesvigt og højt kolesterol, som ventes at komme på markedet eller få større udbredelse i de kommende år, indebærer et skift fra billige til markant dyrere lægemidler.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland hårdt ramt af it-nedbrud Et større it-nedbrud har torsdag lammet flere store hospitaler i Region Midtjylland. Der er problemer med telefoner, elektroniske patientjournaler og andre systemer.
Skriv en kommentar
Landsdækkende opioid-netværk bremset National enhed for Særlig Kriminalitet gennemførte onsdag en aktion mod et stort narkotikanetværk, hvor syv personer blev anholdt.
Skriv en kommentar
Juridiske eksperter om lægeligt kørselsforbud: Vi risikerer, at folk ikke går til lægen Eftersom vi ikke ved, om det vil føre til færre overtrædelser af det lægelige kørselsforbud eller ej, hvis politiet automatisk får det at vide, bør vi respektere fortroligheden mellem læge og patient. Det mener sundhedsjurist Kent Kristensen og professor i strafferet Nicolaj Sivan Holst, der begge vurderer, at det vil kunne afholde folk fra at gå til lægen, hvis politiet automatisk får besked.
1 kommentar
Vigtig lektie fra COVID-19: »Vi skal lytte mere til folk, der siger, at de har senfølger efter virussmitte« Det var den første variant af COVID-19, der stod bag langt de fleste tilfælde af senfølger i Danmark. Selvom der ikke længere er det store fokus på senfølger til COVID-19, er der stadig patienter, som ikke er sluppet af med dem endnu. Derfor er en af læringerne, at der generelt bør være større fokus på, at nogle mennesker udvikler senfølger efter virusinfektioner, siger forskningsleder og professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitetshospital.
1 kommentar