Bevilling til forskning i alkohols betydning for immunsystemet Overlæge og forskningsleder Allan Linneberg har fået bevilget 1,1 mio. kr. af Trygfonden til at gennemføre et forskningsprojekt, der undersøger effekten af alkohol på immunsystemet og risiko for allergi.

Allan Linneberg er ansat ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, en forskningsinstitution i Region Hovedstaden. Projektets overordnede idé er, at alkohol påvirker immunsystemet og dermed øger risikoen for udvikling eller forværring af allergiske sygdomme. Gennem flere, store befolkningsbaserede genetisk epidemiologiske studier undersøges det, om alkoholforbrug er associeret med en øget risiko for udvikling af allergi og astma samt alkoholudløste overfølsomhedsreaktioner, og om disse sammenhænge modificeres af genetiske variationer i metabolismen af alkohol.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind