Marit Eika Jørgensen
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Behandlingen af hjertekarsygdom ved type 1-diabetes går tilbage Efter lang tids forbedring i den forebyggende behandling af hjertekarsygdom hos personer med type 1-diabetes er behandlingen inden for de seneste år i fald. Vi må ikke overse risikoen for hjertekarsygdom hos disse patienter, advarer professor og overlæge.

Tendensen var ellers så god, da det kom til behandling af risikofaktorer for hjertekarsygdom hos personer med type 1-diabetes. Fra midten af 1990’erne og fremefter blev flere og flere personer med type 1-diabetes sat i behandling med blandt andet kolesterolsænkende- og blodtrykssænkende medicin, og der kom bedre styr på blodsukkeret. I 2010 fladede kurven imidlertid ud, og inden for de seneste par år er tendensen faktisk vendt. Færre personer med type 1-diabetes er i dag i behandling med kolesterolsænkende og...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind