Selvom patienter med lymfeknudekræft kun er i kortvarig steroidbehandling med prednisolon, er doserne så høje, at behandlingen kan ende med at nedbryde knoglerne. Resultater af en ny undersøgelse fra Aalborg Universitetshospitals hæmatologiske afdeling tyder på, at de hæmatologiske afdelinger bør være særligt opmærksom på knoglebrud og knogleskørhed hos patienter med lymfeknudekræft. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Leukemia & Lymphoma og viser, at 14 pct. af de undersøgte patienter har sammenfald i ryggen. En stor gruppe har samtidig varige knogletab to...

Fagfolk: Stram habilitetsreglerne i det nye Medicinråd Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister viser, at fire formænd i RADS’ fagudvalg sidder i advisory boards og rådgiver medicinalfirmaer. Det sker, selvom reglerne siger, at de ikke må. Flere fagfolk finder situationen dybt problematisk og mener, at habilitetsreglerne bør strammes gevaldigt i det nye Medicinråd.
Skriv en kommentar
Markant bedre overlevelse for patienter med knoglemarvskræft Store medicinske fremskridt har båret en signifikant stigning i overlevelsen blandt myelomatosepatienter.
1 kommentar
Kræftpakker får Norge og Sverige til at skele til danske erfaringer Sverige og Norge er i fuld gang med at kopiere den danske model med klart definerede behandlingsforløb for kræftpatienter.
Skriv en kommentar
Stor undersøgelse ser på effekten af ambulant hjemmebehandling af leukæmipatienter Livskvalitet, bivirkninger og komplikationer blandt ambulant behandlede patienter med akut myeloid leukæmi undersøges i landsdækkende kvalitetssikringsprojekt.
Skriv en kommentar
Hjemmeside bringer individuel kræftbehandling et skridt nærmere Ny hjemmeside kan på få sekunder beregne sandsynligheden for et lægemiddels effekt hos patienter med lymfekræft. Systemet bag er udviklet af forskere ved hæmatologisk forskningsafsnit på Aalborg Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Historisk lav forekomst af livmoderhalskræft Ny undersøgelse viser en historisk lav forekomst af livmoderhalskræft blandt danske kvinder. Succesen kan tilskrives en kombination af vaccinationer, screeninger og flere andre faktorer, forklarer professor emerita Elsebeth Lynge, der har stået i spidsen for undersøgelsen.
1 kommentar