Lungekræft er fortsat den næstmest hyppige form for kræft med millioner af dødsfald om året, primært blandt patienter med senstadie ikke-småcellet lungekræft. Immunterapi har indtil videre vist sig at fungere rigtig godt til patienter med god performancestatus, men mange ældre og skrøbelige patienter behandles fortsat ikke med immunterapi, men derimod med enkelte kemoterapier. Nu viser et nyt studie, der netop er løftet sløret for på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology (ESMO), at atezolizumab måske er svaret...
Palliativ immunterapi til patienter med lungekræft giver flere langtidsoverlevere Dansk studie peger på, at palliativ behandling med immunterapi til patienter med ikke-småcellet lungekræft giver klart bedre overlevelsesrater, når man sammenligner med historiske data fra patienter behandlet med kemoterapi. Studiet viser også, at immunterapi både i første og senere linjer bevirker, at nogle patienter bliver langtidsoverlevere, hvilket bekræfter data fra kliniske studier og er utrolig positivt, siger forsker.
Skriv en kommentarKRAS-hæmmer viser gode resultater ved lungekræft Sotorasib virker bedre end kemoterapi til behandling af patienter med ikke-småcellet lungekræft med KRAS G12C-mutation.
Skriv en kommentarLuftforurening øger risikoen for kræft ved EGFR-mutationer Nyt studie viser, at normalt lungevæv har mutationer i EGFR- og KRAS-generne. Når lungevævet bliver udsat for luftforurening, kan mutationerne lede til udvikling af lungekræft.
Skriv en kommentar
Danske højdepunkter fra årets ESMO: Immunterapi i fokus En snes danske forskere præsenterede deres nyeste forskning på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology. Vi bringer her et overblik over de mest opsigtsvækkende danske studier, hvor især forsøg med immunterapier fyldte meget.
Skriv en kommentarHer er de største internationale højdepunkter fra årets ESMO Den årlige kongres for European Society for Medical Oncology væltede i forskningsresultater med både nye og i forvejen kendte lægemidler. Vi har samlet en håndfuld af de mest spændende internationale præsentationer.
Skriv en kommentar
Kvinder med modermærkekræft ser ud til at opnå bedre overlevelse efter immunterapi end mænd Gennemgang af danske patienter med modermærkekræft i behandling med immunterapi viser, at kvinder har bedre overlevelse efter behandlingen end mænd. Det er dog vigtigt at slå fast, at behandlingen også virker rigtig godt til mænd, siger forsker.
Skriv en kommentar
Fysisk funktion siger meget om prognosen for sårbare ældre med kræft Ældre med nedsat fysisk funktion får mindre gavn af kemoterapi. Vurdering af fysisk funktion skal i højere grad implementeres i hverdagen og i en fælles beslutningstagning, når der laves planer for patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kræftpatienter har taget godt imod første senfølgeklinik på Odense Universitetshospital I februar åbnede fire senfølgeklinikker til kræftpatienter i Region Syddanmark. På den store kræftkongres fremlægger forskere de første data fra senfølgeklinikken i Odense, og den er patienterne rigtig glade for.
Skriv en kommentarTriple-behandling virker lovende ved nyrecellekarcinom Tillæg af cabozantinib til nivolumab og ipilimumab viser gode resultater hos patienter med ubehandlet fremskredet nyrecellekarcinom.
Skriv en kommentar
Særlige typer af kollagen kan være biomarkører ved udvikling af kræft Danske forskere har kortlagt, hvordan fibroblastceller ved kræft i bugspytkirtlen udskiller særlige typer af kollagen, der er med til at sikre kræften de bedste muligheder for overlevelse. Kollagen kan bruges som biomarkør for udvikling af kræft og måske også blive et behandlingsmål i fremtiden, siger forsker.
Skriv en kommentar