Foto: Per Gudmann

Arbejdspresset på Rigets patologiafdeling truer lægernes helbred Rigshospitalets patologiafdeling har længe ligget underdrejet i et hav af prøver med en udtjent maskinpark og for få patologer. Arbejdspresset er så stort, at det truer personalets helbred, advarer Arbejdstilsynet. Det tager mindst et årti, før afdelingen er på fode igen, siger klinikchefen, der nåede at vise Dagens Medicin rundt, før hun sagde op.

»Vi har for mange opgaver. Vi har for lidt plads. Vi har for få patologer. Og vi mangler nyt apparatur. Det er ikke, fordi sygehusledelsen og jeg ikke har arbejdet på at finde løsninger. Men ligegyldigt hvad vi gør, bliver vi overhalet indenom af flere opgaver. På en måde ligner det havvandsstigning, som er meget kompleks, og hvor årsagen til oversvømmelsen ligger mange steder.« Det er en tirsdag i november. Klokken er 11, og klinikchef Vera Timmermans er på vej...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind