Hovedkvarter Danske Regioner
Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Regionerne vil have penge til kritisk infrastruktur Ny analyse fra Danske Regioner forud for økonomiforhandlingerne med regeringen peger på stort behov for it-investeringer til især det diagnostiske område. Derudover er der brug for fornyelse af scannere og andet medikoteknisk udstyr, som i flere regioner lever på overtid.

Når dårligt fungerende it-systemer betyder, at radiologerne skal bruge unødigt lang tid på at hente og åbne de scanningsbilleder, de skal beskrive, får det negative konsekvenser for de kliniske afdelingers arbejde og dermed også for patienterne. Svar på patienternes scanninger forsinkes, og afdelingernes planlægning af behandlingsforløb står i stampe. Det er ikke desto mindre den dagligdag, som præger dagligdagen på flere af landets hospitaler: I en ny analyse fra Danske Regioner af regionernes it-systemer på det diagnostiske område peger regionerne...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind