Antallet af bæltefikseringer femdoblet på fem år Antallet af bæltefikseringer på det psykiatriske hospital Sikringen er femdoblet i årene 2002 til 2007. Folketingets ombudsmand kræver en forklaring på den kraftige stigning i tvangsfikseringer, efter afsløringen af, at en af hospitalets patienter har været fikseret stort set hver dag i seks år.

519 gange blev patienter lagt i bælte i 2007 på det psykiatriske hospital Sikringen i Nykøbing Sjælland, hvor 30 af landets mest sindssyge og farlige patienter er indlagt. Det er mere end fem gange så mange som i 2002, og inspektionschef ved Folketingets ombudsmand Lennart Fransen kræver en forklaring på det voldsomme stigning. »Der er en voldsom stigning i brugen af tvang på Sikringen, og det påkalder sig opmærksomhed. Derfor beder vi dem om en skriftlig forklaring på den udvikling,«...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind