Helle Christensen
Foto: Niels-Bjørn Albinus

Angsten hæmmer kræftpatienters evne til at modtage information Frygten for en lungekræftdiagnose får de fleste patienter til at gå i en choktilstand, som blokerer for informationer og for patienternes tidligere evner. Derfor skal der mere fokus på patienternes angst, involvering af patienternes netværk, og at bruge forskellige former for information, peger kvalitativ undersøgelse på.

PARIS (Dagens Medicin) – Elektroniske apps til tablets og smartphones, som kan hjælpe patienter med mulig lungekræft med at holde styr på aftaler og kontroller, lyder på papiret som en god måde at bruge ny teknologi på. Det samme gør ideen om et mere lavteknologisk visitkort med navn, billede og telefonnummer til den patientansvarlige læge. Da sygeplejerske, ph.d. og klinisk forsker i patientinddragelse Helle Christensen, lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital fulgte 20 patienter gennem det diagnostiske forløb for lungekræft fandt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind