Anæstesilæger trækker sig i protest fra arbejdsgruppe om ikke-medicinsk omskæring
Joachim Hoffmann-Petersen, formand for DASAIM.Foto: Thomas Appel

Anæstesilæger trækker sig i protest fra arbejdsgruppe om ikke-medicinsk omskæring DASAIM kan ikke stå fagligt inde for notat om ikke-medicinsk drengeomskæring. Selskabet fastslår, at det ikke er forsvarligt med lokalbedøvelse ved det kirurgiske indgreb og trækker sig derfor fra arbejdsgruppe, der skal gøre notat til vejledning.

Uenighed om, hvorvidt drengebørn har ret til lokal eller fuld bedøvelse ved rituel omskæring fik fredag i sidste uge repræsentanter for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin (DASAIM) til at udvandre fra den arbejdsgruppe under Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS), der skal udarbejde en ny vejledning til, hvordan den ikke-medicinske omskæring skal ske. Mens DASAIM argumenterer for, at det kirurgiske indgreb skal ske under fuld narkose, fastholder STPS, at det skal foregå under lokalbedøvelse. »Vi vil ikke have et fagligt,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind