Ambulancereddere og paramedicinere er ganske kompetente til ultralydsscanninger
Foto: Privat

Ambulancereddere og paramedicinere er ganske kompetente til ultralydsscanninger Ambulancereddere kan træffe bedre beslutninger vedrørende patienter med lungeproblemer, hvis de bliver udstyret med mulighederne for at benytte ultralydsscanninger til at stille en tidlig diagnose, viser ny dansk forskning.

Ambulancereddere og paramedicinere kan sagtens lave gode ultralydsscanninger af patienter med åndenød, hoste eller andre luftvejssymptomer. Det er konklusionen i et dansk studie, som netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for European Respiratory Society (ERS). Studiet viser, at ambulanceredderne og paramedicinerne både er forholdsvis gode til at udføre ultralydsscanningerne, og at de også er gode til at stille en diagnose på baggrund af resultaterne. »Resultaterne understøtter, at ambulancereddere og paramedicinere godt kan finde ud af at bruge en...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind