Lungekræft er klart den dyreste kræftform i Danmark, også selvom det kun er den næst-hyppigste kræftform, viser en rapport fra COHERE ved SDU, der supplerer sundhedsvæsenets omkostninger med f.eks. tabt arbejdsfortjeneste og omkostninger for pårørende. Det skriver Altinget. Da dødeligheden er høj blandt lungekræftpatienter, går de ofte igennem mange stadier af behandling. Den gennemsnitlige lungekræftpatient koster derfor ifølge rapporten i gennemsnit næsten 400.000 kroner over en femårig periode mod 271.000 kroner for den gennemsnitlige brystkræftpatient. Rapporten vurderer på den baggrund,...

Stor stigning i antallet af unge rygere På bare ét år er andelen af rygere blandt de 16-25 årige steget fra 18 pct. til 22 pct, viser nye tal fra Kræftens Bekæmpelse. »Vi voksne har sovet i timen,« siger Niels Them Kjær, projektchef i Kræftens Bekæmpelse.
Skriv en kommentar
Mange patienter med mistænkt prostatakræft har ikke adgang til den bedste diagnostik Regionerne kæmper med at få MR-skannere på plads, og få uddannet radiologer og urologer, der kan sikre, at patienter med mistænkt prostatacancer kan få en mere præcis diagnostik. Det betyder, at mens nogle patienter får den bedst mulige behandling, så må andre lade sig nøjes med den markant mindre præcise ultralydsskanning. Formanden for patientforeningen for prostatakræftramte fortæller om et stigende antal henvendelser fra mænd, der får afslag på MR-skanning.
1 kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse: Sundhedsstyrelsen må skære igennem Patienterne er utrygge og forvirrede, og de praktiserende læger er i tvivl om, hvad de skal stille op med patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft. Praktiserende læger, Dansk Lunge Cancer Gruppe og Kræftens Bekæmpelse opfordrer nu Sundhedsstyrelsen til at melde klare retningslinjer ud.
Skriv en kommentar
Lungecancergruppe ville ikke have skærpede retningslinjer Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) afviser, at man ønskede skærpede retningslinjer for henvisning af patienter til lungekræftforløb, som det ellers er blevet udlagt af Sundhedsstyrelsen. »Vi er udelukkende optagede af, at røntgen af thorax skal udelukkes som diagnostisk redskab ved mistanke om lungekræft,« siger formanden for DLCG.
Skriv en kommentar
»Godnat lille lunge, nu vil vi ikke se dig mere« Rigets thoraxkirurg Peter Skov Olsen tænker på det, hver gang han træder ind i hospitalets operationsstue for lungetransplantationer: Selv det mindste fejltrin kan slå den dødssyge patient ihjel. Dagens Medicin følger ham og hans team, hvor alle kneb gælder i forsøget på at minimere de talrige farer under operationen såvel som i tiden efter, hvor store kliniske forsøg skal pege på, hvordan man kan undgå, at kroppen afstøder lungerne.
Skriv en kommentar
Kræftkirurger advarer mod firma, der tilbyder eksperimentel behandling Et dansk firma tilbyder patienter med prostatakræft en behandling i Tyskland, som vil »dræbe alle kræftceller«, men som ikke er godkendt i Danmark. Danske kræftkirurger kalder det for grov udnyttelse af mennesker i krise.
1 kommentar
Overlæger efterspørger retningslinjer for behandling ved mistanke om lungekræft Der skal laves retningslinjer for patienter, der falder uden for Sundhedsstyrelsens pakkeforløb for lungekræft, men hvor lægen stadig har mistanke om lungekræft, mener overlæger.
1 kommentar