Når et barn får fjernet mandler eller polypper, kan det øge risikoen for at udvikle luftvejssygdomme, allergier og infektionssygdomme senere i livet. Det viser et nyt studie fra evolutionsbiologer på Biologisk Institut på Københavns Universitet, Universitet af Melbourne og Yale Universitet, skriver Det Natur og- Biovidenskabelige Fakultet i en pressemeddelelse. Forskerne har analyseret helbredsdata fra næsten 1,2 mio. danske børn født imellem 1979 og 1999 og frem til de var mindst ti år gamle, og op til de blev 30 år....
Målrettet lungedenervation hjælper patienter med KOL Første forsøg med at åbne tillukkede luftveje hos patienter med KOL viser, at ny teknik signifikant kan reducere problemer associeret med sygdommen.
Skriv en kommentar
Høj forekomst af KOL blandt rygere og eksrygere i almen praksis Næsten hver femte af rygere og eks-rygere, der blev undersøgt for KOL i almen praksis, viste sig at have KOL, viser resultater af den hidtil største undersøgelse på området, som er præsenteret på ERS-kongressen i Paris.
Skriv en kommentarFire ud af fem danskere med KOL får ikke en diagnose Et nyt stort studie viser, at hele 78 pct. af danskere med KOL ikke får stillet en diagnose. Underdiagnosticering har i årevis kendetegnet KOL-området, og de nye tal understreger for alvor vigtigheden af ikke længere at sidde problemet overhørigt, lyder det fra forskerne.
1 kommentar
Tre danske KOL-studier: Vi bør have meget større fokus på søvnapnø og kognitiv svækkelse Der eksisterer en sammenhæng mellem KOL, søvnapnø og kognitiv svækkelse, men sammenhængen er ikke så ligetil, som man kunne tro, viser danske studier. Vi bør have meget større fokus på søvnapnø hos vores patienter med svær KOL, da risikoen for kognitiv svækkelse ser ud til at være mere associeret til graden af søvnapnø end graden af KOL, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny forskning: Superviseret træning giver lungepatienter færre genindlæggelser Superviseret træning under indlæggelse kan nedsætte antallet af genindlæggelser af ældre med lungebetændelse med 41 procent. Det viser et nyt studie fra Nordsjællands Hospital. Nu skal nyt projekt teste, om superviseret effekt i kommunalt regi har samme effekt.
Skriv en kommentar
Livskvalitet og smerter har betydning for KOL-patienters genindlæggelser og overlevelse Når patienter med KOL bliver indlagt med dårlig livskvalitet, har det betydning for deres sandsynlighed for at dø eller blive genindlagt. Den øgede risiko for at blive genindlagt ser i høj grad ud til at være drevet af smerter eller ubehag. Vi skal måske have mere fokus på palliativ behandling til KOL-patienter med smerter og ubehag under indlæggelse med lungebetændelse, siger forsker.
Skriv en kommentar
Lille studie med store perspektiver: Antistoffer gør problematisk lungebakterie harmløs Pseudomonas aeruginosa skaber problemer for folk med lungesygdom, herunder cystisk fibrose og KOL. Et nyt studie med personer med KOL viser, at antistoffer mod bakterien kan forhindre immunforsvaret i at overreagere og dermed mindske risikoen for KOL-forværringer.
Skriv en kommentar
Uhyggeligt mange med KOL har ikke-erkendt, behandlingskrævende obstruktiv søvnapnø Næsten to ud af tre personer med svær KOL har også ikke-erkendt, behandlingskrævende obstruktiv søvnapnø, viser ny forskning. Det bør vi systematisk undersøge for, fordi søvnapnø kommer med en masse negative effekter på både helbredet og livskvaliteten, siger overlæge Anders Løkke, Vejle Sygehus.
Skriv en kommentar
Ulla Weinreich om ny KOL-behandling: »Vi står på tærsklen til en ny æra« Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, godkendte i sommer den første målrettede behandling til visse patienter med KOL. Hvis danske patienter får adgang til behandlingen, vil det være livsomvæltende, siger Ulla Weinreich, professor, overlæge og formand for Lungemedicinsk Selskab.
Skriv en kommentar
Overlæge om intet tilskud til effektivt rygestopmiddel: »En falliterklæring« Lægemiddelstyrelsen har afvist at give Decigatan til at understøtte rygestop generelt tilskud. Det ærgrer overlæge Anders Løkke fra Lungemedicin ved Vejle Sygehus, men han er ikke overrasket. Det kan ellers redde liv og blive billigere på den lange bane, siger han.
1 kommentar
Fælles nordisk identitet kan styrke forskningssamarbejde Vi kan drage fordel af de mange lighedspunkter, der er mellem de nordiske lande, til at opbygge stærke forskningsprojekter på det lungemedicinske område, mener Dansk Lungemedicinsk Selskabs forperson Ulla Møller Weinreich.
Skriv en kommentar