Fire ud af fem danskere med KOL får ikke en diagnose Et nyt stort studie viser, at hele 78 pct. af danskere med KOL ikke får stillet en diagnose. Underdiagnosticering har i årevis kendetegnet KOL-området, og de nye tal understreger for alvor vigtigheden af ikke længere at sidde problemet overhørigt, lyder det fra forskerne.

Fire ud af fem danskere med KOL er syge uden at vide det. Et nyt stort kohortestudie fra Herlev og Gentofte Hospital publiceret i The Lancet Respiratory Medicine viser, at 78 pct. af danskere med lungefunktionsnedsættelse ikke får stillet en KOL-diagnose. Den markante andel af udiagnosticerede KOL-patienter udgør et stort problem, da diagnosen jo er adgangsbilletten til at modtage den rette behandling og forebyggelse af sygdommen. »Det er afgørende for effekten af behandlingen, at vi får diagnosticeret KOL-patienterne så tidligt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind