Politiet har besluttet ikke at rejse tiltale i sagen om meningitisdødsfald på Rigshospitalet. Det oplyser Rigshospitalets direktør, Per Christiansen, på Twitter. »Politiet har besluttet ikke at rejse tiltale mod ansatte på Rigshospitalet for manglende anmeldelse af meningitisdødsfald,« skriver han. Styrelsen for Patientsikkerhed havde ellers foretaget en politianmeldelse i sagen, der drejer sig om en ung mand, som døde af meningitis på Rigshospitalet. Rigshospitalet undlod at indberette dødsfaldet som mistænkeligt, hvilket var styrelsen fandt så kritisabelt, at styrelsen politianmeldte en medarbejder på...

Dagen før skæbnesvanger beslutning: Medicinrådet skal ikke være for restriktivt, mener Sophie Løhde Sundhedsministeren er ‘meget opmærksom på’, at Medicinrådet møder kritik for at give afslag på kræftmedicin, oplyser hun til Dagens Medicin. Sophie Løhdes melding kommer i kølvandet på en ny kortlægning, der viser, at Danmark er mere restriktivt end andre lande, når det gælder anbefaling af nye kræftlægemidler.
2 kommentarer
Ny biomarkør for Parkinsons giver håb om tidligere diagnose Forskere fra blandt andet Danmark har identificeret en ny biomarkør for Parkinsons. Biomarkøren kan måles i en urinprøve og være med til at afgøre, om personer med arvelig risiko har begyndende sygdom. Det er nyt og stort, at vi her har en potentiel pålidelig biomarkør, der er let tilgængelig, siger forsker.
Skriv en kommentar
Centerdirektør: Innovation bliver Rigshospitalets fjerde kerneopgave Rigshospitalets Innovationscenter er nedlagt, og fremover bliver innovation Rigshospitalets fjerde kerneopgave ved siden af forskning, uddannelse og behandling. Det betyder, at innovation på Rigshospitalet ikke længere skal være noget en enkelt afdeling har ansvaret for, men noget hele hospitalet beskæftiger sig med, lyder det fra centerdirektør Martin Magelund.
1 kommentar
Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
ATMP i fokus på konference: »Vi skal have risikoen fordelt« Der er brug for alternative betalingsmodeller, mere samarbejde og politisk bevågenhed, når det kommer til avancerede medicinske terapier. Sådan lød nogle af budskaberne fra Medicinrådet, Kræftens Bekæmpelse og Lægemiddelindustriforeningen til ATMP-konference.
Skriv en kommentar
Centerdirektør og cheflæge: Sundhedsstrukturkommissionen bør modernisere speciallægepraksis Samarbejdet mellem hospitalsafdelingerne og de privatpraktiserende speciallæger bør reformeres, så regionerne får større indflydelse på de opgaver, som udføres i privat regi, mener centerdirektør for HovedOrto-centret på Rigshospitalet Martin Magelund, og cheflæge Morten la Cour, øjenafdelingen på Rigshospitalet.
2 kommentarer
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Fertilitetsekspert: 37.000 behandlinger om året vidner om et problem Ungdommen har brug for oplysning om biologien og de reproduktive evner. Seksualundervisningen i gymnasiet er et oplagt sted at begynde, mener Søren Ziebe, afdelingschef for Rigshospitalets fertilitetsklinik.
1 kommentar
Rasmus Møgelvang stiger helt til tops på Rigshospitalet Region Hovedstaden henter sin nye direktør for Rigshospitalet fra egne rækker. Det er Rigshospitalets nu forhenværende vicedirektør, Rasmus Møgelvang, der er udnævnt som ny mand i spidsen for hospitalet.
Skriv en kommentar
Reportage: Bypass på bankende hjerte gennem et nøglehul Ved et nyt behandlingstilbud på Rigshospitalet fik patient nummer 22 for nylig en bypass på bankende hjerte gennem tre små huller i siden og et lille snit i brystet. Mens andre patienter ser frem mod oversavet brystben, måneders genoptræning og mobilisering efter en bypass, er patient nummer 22 måske allerede tilbage på golfbanen om tre uger.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar