På Rigshospitalet er de i flere sammenhænge gået tilbage til papir i stedet for at bruge Sundhedsplatformen. Det fortæller Jens Højberg, afdelingslæge på Thoraxanæstesiologisk klinik og fællestillidsrepræsentant for Yngre Læger på Rigshospitalet, efter, at det er kommet frem, at Hvidovre Hospital er begyndt at arbejde på papir, da lægerne ikke har tiltro til Sundhedsplatformen. På Thoraxanæstesiologisk klinik tog de kort efter implementeringen af Sundhedsplatformen papirregistreringerne i brug, som de også brugte før implementeringen, når det gjaldt registreringer af diagnoser og aktivitet. »Det...

Fejl i medicinmodul forsinkede behandling af kræftsyge Problemer med Sundhedsplatformens medicinmodul var skyld i, at 11 patienter på hæmatologisk afdeling på Roskilde Sygehus ikke fik den ordinerede behandling med vækstfaktorer.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Reportage: Bypass på bankende hjerte gennem et nøglehul Ved et nyt behandlingstilbud på Rigshospitalet fik patient nummer 22 for nylig en bypass på bankende hjerte gennem tre små huller i siden og et lille snit i brystet. Mens andre patienter ser frem mod oversavet brystben, måneders genoptræning og mobilisering efter en bypass, er patient nummer 22 måske allerede tilbage på golfbanen om tre uger.
Skriv en kommentar
Kras kritik af Sundhedsplatformen i ny bog Det sjællandske sygehusvæsens it-system, Sundhedsplatformen, er kernen i en ny debatbog skrevet på initiativ af overlægerne Niels Bentzon og Jacob Rosenberg og med bidrag fra bl.a. en tidligere sundhedsminister, eksperter inden for økonomi og datalogi samt en lang række sundhedsprofessionelle.
3 kommentarer
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Truet efter banebrydende forskning: »Jeg håber, du sover godt om natten« Den forskning, som professor og overlæge på Rigshospitalets intensivafdeling Anders Perner har stået i spidsen for, har reddet tusindvis af liv og sparet mange penge. Den har også nappet hans barnetro og gjort ham en kende kynisk.
Skriv en kommentar
Mere end halvdelen af lægerne er stadig utilfredse med Sundhedsplatformen En ny brugerundersøgelse af Sundhedsplatformen afslører, at hver anden læge stadig er utilfreds. På tværs af alle medarbejdergrupper er hver tredje uenig i, at Sundhedsplatformen giver et godt overblik over patientforløb, understøtter god patientbehandling og understøtter patientforløb på tværs af afdelinger.
Skriv en kommentar
Fascineret af det fagligt udfordrende: Hjertelæge fra Rigshospitalet har fået EliteForsk-pris Den 38-årige overlæge på Rigshospitalet Emil Fosbøl har for nyligt modtaget EliteForsk-prisen for sin forskningsindsats inden for bl.a. hjerteklapsygdomme. Dagens Medicin har talt med den ambitiøse hjertelæge og forsker.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Sort boks skal åbne hospitalets mest lukkede rum På Rigshospitalet har man installeret ny teknologi, der skal indsamle data fra operationsstuen til gavn for både patienter og læger. Black Box-projektet bruges til læring, og på sigt er målet at udvikle en algoritme, der kan øge patientsikkerheden og hjælpe kirurgerne på operationsstuen.
Skriv en kommentar